Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unieke Operation Bluecoat van vzw Spearhead : niet te missen nostalgie, ook nog zondag

vzw Spearhead
URL

Vandaag en morgen loopt Operation Bluecoat in de Heidestraat in Lichtaart. Dit gratis event voor militaire voertuigen en re-enactors kun je nog gaan bezoeken tot morgen 30/7 van 10u00 tot 14u00.

Dit evenement dat voor de 18e keer georganiseerd wordt door de bekende Herentalse VZW Spearhead, is een uniek gegeven.

Re-enactment is het naspelen of uitbeelden van historische gebeurtenissen. De kleding van de deelnemers en de gebruiksvoorwerpen bij dit treffen hebben allemaal iets te maken met legermateriaal uit het verleden. Je kan er op het terrein allerlei oude voertuigen, tenten, camouflagemateriaal, veldtelefoons, veldkeuken en nog vele andere dingen ontdekken en met de deelnemers in legeroutfit (uit verschillende landen trouwens) een praatje maken.

Je kunt er ook ambachtelijke pannenkoeken proeven die op een veldkeuken gebakken worden en er een drankje nuttigen tegen democratische prijzen.

Operation Bluecoat heeft plaats op het Terrein Heideheem, Heidestraat 16 -  2460 Lichtaart. Dit is in de buurt van Bobbejaanland.

De inkom is gratis en er is een ruime parking voorzien.

De VZW Spearhead ontvangt je met open armen.' 

Het is er heel gezellig rondkuieren in een complete retro-setting vol nostalgie. 
Onze fotograaf was deze namiddag al even ter plaatse op Terrein Heideheem en nam een korte vid  op en foto's om je de sfeer al te laten "proeven". 

Foto's en red. Johan Temmerman/ NNieuws.
 

Heidestraat 16, Lichtaart, België

vzw Spearhead

Deel dit artikel